torsdag 22 maj 2014

Tresticklan och Budalsvika II

Ännu en gång blev det ett besök till Tresticklans nationalpark och stugan Budalsvika.

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/nationalparker/Tresticklan2008webb.pdf

Har ni tankar på att gå dit? Här är några tips:

Stigarna i Tresticklan har blivit renoverade nästan ända fram till stugan. Ja, jag har skrivit om det förr men nu är det nytt. Det finns (fanns förra helgen) två ställen nära stugan där spången är under vatten. Det går dock alldeles utmärkt att gå torrskodd om man tittar efter stigar lite vid sidan om.
När du skall nerför berget det allra sista före stugan kan det vara lite lurigt när du går på "kanten".

Det tar strax över timmen att gå från Råbocken (parkeringen) till stugan så antingen fikar man innan eller efter man kommit fram.

I stugan i Budalsvika finns massvis med köksprylar så du behöver inte släpa med dig muggar och bestick, men det är ganska smart att göra det ändå. Du vet inte hur noga det diskades före dig osv.
Det finns gasspis inne i huset (och extratub i vedbon), grytor osv. men det är samma där, vem diskade senast?

Det finns femton bäddar i stugan, uppdelade i de olika rummen. De har fått alldeles nya konstfibertäcken och kuddar så du behöver bara ta med lakan och örngott osv.
Om du däremot sover i ladan, där det finns åtta bäddar, kan sovsäck vara att föredra.

Just det, det finns utedass på gaveln på huset och diskbänk nere vid bäcken. Vattnet går för övrigt alldeles utmärkt att dricka direkt. OK, det smakar lite môs men det kan man leva med.

Tips från coachen:
Ta av er skorna INNAN ni kliver in i stugan, det blir mindre jord på golvet då.
Vädra täckena innan ni packar ner dem i påsarna.

Glöm inte att skriva i gästboken och städa efter dig.

Nyckeln till stugan finns att hämta i kommunhuset i Ed (0534-19000).
Det kostar 25 per person om man går dit på dagstur och en hundring per man om man vill sova över. Det är helt rimligt med tanke på att standarden är som i vilken sommarstuga som helst.
Ladan är alltid öppen så det finns bra skydd om det blir dåligt väder.Översta bilden är från i helgen, de övriga är från förra året och prylarna är från ett norskt gäng som var där då.

2 kommentarer:

  1. Om man är ett gäng på ca 10 personer, kan det då komma 5 okända personer till som ska sova i de andra bäddarna?

    SvaraRadera
  2. Det står i bokningspärmen att man skall meddela de andra bokningsplatserna (jag tror det är affären i Nössemark och turistbyrån i Halden) om man är fler än åtta, just för att inte överfylla huset.

    SvaraRadera