måndag 7 april 2014

Nu är det vår.

Jag vet att jag har slarvat, så här kommer ett litet uppsamlingsheat och några snabbtester.

Elda på diskställ
Det funkade sådär, men det brann bra då veden fick syre från alla möjliga håll. Lösningen får två träkåsor av fem. Som "fast installation" kan det funka, men råddigt att bära med sig.
Elda på grytställ 
Det har jag provat förut och det var också sådär. Det fungerar dock inte som grillgaller med mindre än falukorv. Om det är blötsurt i marken lägger man stenar eller vedklampar i kanterna och eldar på.
Denna variant får tre träkåsor av fem då man kan få upp elden från marken på ett enkelt sätt.Stekpannan har jag inte testat mer än att jag bränt in den med smör, men det lär bli kolbullar någon gång, men mycket fläsk.


Koka kaffe med "Loggs"
Visst fungerar det och det är mycket energi i "klumparna". Få eld i mitten och det brinner en bra stund. Ja, jag har ju testat och det blev kaffe.Det blir två kåsor här också. Ur ett effekt/vikt-perspektiv blir det fyra kåsor.
Rent teoretiskt skulle man kunna ha två stycken i packningen om man går på fjället och blir insnöad i toppstugan på Keb.
Tresticklans nationalpark (en uppdatering)
Renoveringen av spänger och trappor har fortsatt förbi den stora bron och var i söndags (6/4) någonstans i närheten av N Märdetjärn. Förhoppningsvis blir det även något bättre den sista biten, när man får leka bergsget för att ta sig ner till stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar