lördag 10 mars 2012

Långvattnet

Dagens promenad var tänkt som en "två flugor på smällen"-promenad. Nu blev det inte så, men det blev en lite promenad ändå, enligt kartan har jag gått 14,4 kilometer.

Som vanligt var det lite svårt att ta sig fram då vägen bitvis var ren blankis. Lite kul var det dock att det var någon som var ute och cyklade i skogen och jag följde hans spår hela vägen. Troligtvis cyklade han från Håbol, ner till samhället, in vid Bälnäs, upp igenom skogen och runt upp till Håbol igen.

Jo, vilka platser besökte jag då idag?
Långvattnet, en väldigt välutrustad plats men också nedskräpad. Det ligger sopsäckar vid parkeringen, det ligger skräp på själva grillplatsen och folk tycker uppenbarligen det är kul att kasta brädor och stenar på isen. Jag blir så trött.Promenaden gick sedan vidare upp mot Laketjärnet norr om Granbacka. Tyvärr hittade jag inte den rastplatsen så jag får återkomma när snön smält. Stigen mellan Mörtsjöhultet och Granbacka är väldigt fin, trots att det är djupa traktorspår.

På vägen hem tittade jag in i det nya ridhuset, tyvärr var fiket inte öppet :(På väg hem från stallet letade jag efter vindskyddet bakom Värmeverket. Det enda som fanns kvar var resterna av eldstaden. Något pucko brände ner stället för fem-sex år sedan.

Det blev inget eldande alls idag, det blåser för mycket. Vi får se i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar